Click for language

Sarah Elgeti

Music for every occassion

Pressemeddelelse

Sarah Elgeti er pladeaktuelt med sit nye album " Synchronize "
som netop er udgivet i Danmark og Tyskland 2015.
" Synchronize " skal udgives i UK og US 2016.
"En sand Easy Listening Fest! ...Så elegant, glitrende og ubesværet... Simpelthen lækkert!"
”..lynende intelligent og utrolig cool New Nordic Jazz..”


Disse citater er bare nogle af de mange entusiastiske presseudsagn Sarah Elgeti Quartet har modtaget -ikke mindst i forbindelse med udgivelsen af albummet "Into the Open".
Pladen blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien Arets Nye Danske Jazznavn og derudover valgt til manedens CD-udgivelse af Dansk Musikerforbund.
Man vil kunne høre fornyelsen i Sarah Elgetis kompositioner bade klang- og karaktermæssigt. Musikken spænder, som pa den foregaende plade, genremæssigt meget bredt - her ogsa med inspiration fra irske, engelske og tyske folketoner.
Pa "Synchronize" er guitaren skiftet ud med klaver og der er øget fokus pa de dybe blæsere som basklarinet, tenor- og barytonsax.
Den tyskfødte, saxofonist og fløjtenist, Sarah Elgeti, der bl.a. har modtaget Holbæk Jazzpris, har komponeret og arrangeret hele ensemblets repertoire.

Musikken er nutidig jazz , der forener det lyriske udtryk med det pagaende og ekspressive. Tilsammen udgør numrene en meget personlig historie, der tager udgangspunkt i hendes barndom i det tidligere DDR.
Rastløsheden der fulgte i kølvandet pa de voldsomme omvæltninger i forbindelse med murens fald startede en Odysse der bl.a. førte hende til Tyrkiet og senere til Danmark.
De mange forskelligartede indtryk fra disse rejser, afspejler sig i kvintettens stilistiske bredde: Fra vemodsbløde ballader over groovy latin til bebopinspirerede swingnumre tilsat et krydderi af skæve taktarter og funky islæt.
Musikkens spændvidde understreges yderligere af de forskellige kombinationer af blæseinstrumenter, sopran, alt, tenor og barytonsaxofon, tværfløjte samt klarinet og basklarinet.
Siden udgivelsen af ”Into the Open” har bandet spillet et hav af koncerter og begejstrede anmeldelser er væltet ind fra DK, US, UK, IT, JP, BR og DE, hvor quartetten ogsa har været pa succesfulde turneer.

"A True Easy Listening Fest! ...so elegant, smooth and effortless..Positively Delicious!"
( Frithjof Strauss, JazzPodium , DE)
”Sarah Elgeti er en talentfuld jazzmusiker og komponist...Instrumentaljazz af den organisk, funky, fedtsvingende slags...Instrumenthandtering og samspil er i top...”
(Ivan Rod Gaffa - DK ).
”Sarah Elgeti`s Into The Open CD will likely be considered one of the best debut jazz releases of 2012”
(Scott Albin, Jazz Times - US )
”Saxophonist/flautist Sarah Elgeti is the latest Danish wonder to emerge on the international stage”
(Edward Blanco, All About Jazz - US )
”A fluid improviser with bold tone, wide-ranging tastes and a penchant for melody”
(Bill Milkowski, JazzTimes Magazine - US )
"...schneidend kluger, unglaublich cooler New Nordic Jazz.."
(Spiegel - DE)

Lineup

Sarah Elgeti : Tenors/sopransaxophones, Flute, Clarinet, Bassclarinet
Morten Schantz : Keys
Kristor Brødsgaard : Bass
Henrik Holst Hansen : Drums.

Download